paristokäyttöinen led nauha

LED-nauhat kotiin ja kodin ulkopuolelle

Halusitpa luoda tunnelmaa väreillä tai vain muuten piristää valoilla huonetta, ovat LED-valot ovat tämän hetken paras vaihtoehto kodin valaistukseen. LED-valot ovat nopeita asentaa ja budjettivaihtoehtoja on runsaasti aina kengännauhasta pröystäilevämpään. Markkinoilla on olemassa myös älykkäitä LED-valoja eli ns. smart-valaisuratkaisuja. Myös paristokäyttöinen led nauha on erittäin kätevä monenlaiseen sisustukseen, varsinkin silloin jos on haasteellista muuten vetää sähköt valoihin.  Koska vaihtoehtoja on paljon, löydät varmasti sellaiset valot, jotka sopivat tyyliisi.

Yksi yleisimmistä syistä, miksi ihmiset haluavat vaihtaa perinteisistä hehkulampuista LED-lamppuihin, on jälkimmäisten energiatehokkuus. LED-valot kuluttavat keskimäärin 75 % vähemmän energiaa kuin hehkulamput. Joskus jopa vähemmän. Vaikka LED-lamput ovat ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto, ne maksavat kuitenkin jonkin verran enemmän kuin perinteiset lamput. LED-lamppuihin voi siirtyä vähitellen. Voit vaihtaa hajonneen hehkulampun ledilamppuun sitä mukaa kun lamput hajoavat.   

Jos taas haluat valaista tilan, jossa ei ole tilaa esimerkiksi kattovalaisimelle, LED-valonauhat voivat tässä tapauksessa olla erityisen käteviä. LED-nauhat voidaan usein leikata oikean kokoisiksi sille alueelle, joka tarvii valoa. Eräät LED-valonauhat toimivat paristolla. Monissa muissa se vaatii virran joko pistorasiasta tai USB-portista. LED-valonauhat ovat edullisia, ja niiden teho ja kirkkaus ovat pitkäikäisiä. Ne on helppo asentaa ja mikä parasta, ne ovat täysin mukautettavissa.

Eräs haittapuolista, joita LED-valonauhoissa on, on yksittäisen polttimon vaihtamisen haasteellisuus – ellei mahdottomuus. Yhden polttimon vaihtaminen voi todellakin olla mahdotonta, ja sinun täytyy ostaa kokonaan uusi LED-nauha. 

LED-nauhojen käyttökohteita

Sängynpäädyn taakse voit kiinnittää LED-nauhat niin ikään. Tällä tavalla voit luoda kauniin taustavalaistun efektin.Jos sängyssäsi on korkea pääty, sitä paremmin tämä efekti toimii keskipisteenä. Makuuhuoneeseen voi myös suurehkon peilin ympärille kiinnittää LED-nauhoja ja ne tuovat myös hienon efektin.   

LED-valot tietokoneen näytön takana on itse asiassa terveydellekin järkevä tehoste. Ne nimittäin auttavat ehkäisemään silmien rasitusta. Koska ihmiset viettävät paljon aikaa tietokoneiden ääressä, voi silmien rasituksesta tulla todellinen kansantauti. Käyttämällä LED-valonauhoja tietsikan näytön takaosassa on mahdollista lieivttää näköön kohdistuvaa painetta. 

Myös television takana olevat LED-nauhat voivat tasapainottaa kirkkautta ja lisätä samalla erityisen kauniin efektin makuu- tai olohuoneeseesi. Hyllyt ovat nekin yllättävänkin toimiva paikka lisätä LED-valonauhoja. Voit korostaa kirjojasi tai muita hyllyssä olevia esineitä esimerkiksi kauko-ohjattavilla LED-valoilla. LED-valojen laittaminen keittiön kaappien voi auttaa tekemään tehtäväkohtaisen valaistuksen. Ne auttavat kokkaamistouhujen näkemisessä hauskalla ja tehokkaalla tavalla. .  

Liimapinta on kätevä ominaisuus 

Liimapinnalla varustetut LED-valot ovat helposti poistettavissa, joten vuokra-asujille tämä on erinomainen vaihtoehto valaistukseen. Liimapinnalla varustettuja valoja voi myös laittaa kätevästi haasteellisiin paikkoihin, kuten keittiön laatikoiden tai ruokakomeron sisälle. 

Liimapinta ei toisaalta ole välttämättä paras ratkaisu kylpyhuoneessa, mutta jos kuitenkin hankit LED-valoja sinne, osta kaupasta vedenpitäviä valoja. Kylppärissä paristokäyttöiset LED-valot ovat turvallisempia, kuin verkkovirralla toimivat.  

Uloskin LED-valot soveltuvat ja markkinoilla on paljon vaihtoehtoja, jotka on tarkoitettu erityisesti ulkotiloihin. Siksi ne kestävätkin sadetta, lunta, Suomen vaihtuvia ilmanaloja ja likaa ja pölyä. Ulkona voit käyttää näitä valoja vaikkapa kaiteiden valaisemiseen tai jopa katon reunojen alle. Myös terassikalusteiden koristeena ne ovat oivallisia. 

Olipa tilasi minkä kokoinen tahansa, ovat LED-valot helppo ja suositeltava tapa lisätä tarvittavaa valaistusta ja luoda hienoja tunnelmia niin kotisi sisälle kuin se ulkopuolellekin. Kun LED-valoilla on lisäksi terveellisempi ympäristövaikutus kuin perinteisillä hehkulampuilla, jää sinulle ostoksistasi varmasti parempi mieli, kun tiedät ettet ole ehdoin tahdoin aiheuttanut hallaa luonnolle. LED-valojen avulla voi pitää hauskaa vastuullisesti.